Bezoekers enthousiast over Tynaarlo ‘s Energietour

17 maart 2018

Bezoekers enthousiast over Tynaarlo ‘s Energietour

Afgelopen zaterdag draaide het in gemeente Tynaarlo om duurzaam wonen. Tijdens Tynaarlo ’s Energietour stelden woningeigenaren van 6 duurzame woningen hun huis open voor geïnteresseerden. Ook werd er een mini-energiemarkt gehouden in ’t Loughoes in Eelde. Een geslaagde dag, vinden organisatoren gemeente Tynaarlo, de EC Drentse Aa en het Drents Energieloket. ‘We hadden een goede opkomst en de bezoekers waren erg te spreken over de gastvrijheid en de inspirerende verhalen van de woningeigenaren. Ook bleek de focus op duurzame verwarming een goede, er is een groeiende belangstelling voor dit onderwerp‘ aldus het Drents Energieloket.

Gasloos wonen en duurzaam verwarmen

Het hoofdthema van de dag was duurzame verwarming. Door de energietransitie en de problematiek van de aardbevingen is er steeds meer belangstelling voor warmtepompen en andere vormen van duurzame verwarming. De gemeente wilde extra aandacht besteden aan dit onderwerp:

Wethouder Henk Lammers van gemeente Tynaarlo: ‘Met elkaar maken we deze jaren de slag naar bewuster met energie omgaan. Besparen op het energieverbruik van je woning of de verduurzaming van de verwarming zijn mooie kansen. De energietour biedt ruimte met elkaar in gesprek te gaan, bij elkaar te kijken. Ik vind het een mooie en toegankelijke vorm, die zeker voor herhaling vatbaar is.’

Mini energiemarkt

Op de energiemarkt in ’t Loughoes kregen inwoners advies over energiebesparing in hun eigen woning. Het Drents Energieloket, de gemeente Tynaarlo en de EC Drentse Aa waren aanwezig van 10.00 – 13.00 uur om mensen te informeren over verduurzamingsmaatregelen, welke lokale regelingen er beschikbaar zijn en de mogelijkheid van het afnemen van lokaal opgewekte stroom. Mebatherm, een bedrijf dat is gespecialiseerd in duurzame verwarming, was aanwezig om geïnteresseerden te adviseren over de technische mogelijkheden.

Drent zit er warmpjes bij

Tynaarlo ‘s Energietour is onderdeel van de campagne Drent zit er warmpjes bij. In deze campagne willen we woningeigenaren informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame verwarming. Door maatregelen te treffen bespaart u op uw energierekening en werkt u mee aan een duurzamer Drenthe. Voor meer informatie over de campagne, kijk op www.drentziterwarmpjesbij.nl.