Bewonersactie tegen verdubbeling N34 bij Schipborg

13 juli 2018

Bewonersactie tegen verdubbeling N34 bij Schipborg

De provincie Drenthe wil de N34 door het Drentsche Aa gebied verdubbelen. Begin oktober besluiten de Provinciale Staten over de start van een uitgebreid proces hoe en waar deze verdubbeling ingepast kan worden. Een groep bewoners uit Schipborg en Zuidlaren hoorden bij toeval over de mogelijke verdubbeling. Ze zijn direct in actie gekomen, maar vooralsnog lijkt het erop dat de plannen worden doorgezet…

Bezwaren

In een goed onderbouwde brief  aan de Commissaris van de Koning maken de bewoners duidelijk dat een verdubbeling van de N34 bij Schipborg grote negatieve impact heeft op het milieu, het Nationaal Park Drentsche Aa en de leefkwaliteit van een grote groep bewoners. Ze maken daarom niet alleen bezwaar, maar bieden ook alternatieve ideeën en oplossingen aan voor de door de provincie gesignaleerde knelpunten. De bewonersgroep zal de komende tijd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe met raad en daad worden ondersteund.

Voorgenomen besluit

Op dit moment is nog sprake van een voorgenomen besluit van de provincie om de N34 gedeeltelijk te verdubbelen. De provincie wil zo verschillende mobiliteitsknelpunten in Noord Nederland oplossen. Op 3 oktober a.s. wordt besloten of er kan worden doorgegaan het inrichten van een omgevingsproces. De inhoudelijke bespreking vindt op 19 september plaats in de Statencommissie Omgevingsbeleid. Begin september organiseert de bewonersgroep daarom een bijeenkomst om provincie- en gemeentebestuurders nogmaals te wijzen op hun bezwaren.

Wilt u meer informatie over de acties en motivatie van de bewoners, dan kunt u via e-mail contact met hen opnemen: verdubbelingN34@kpnmail.nl. Bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe is Frank Hart de contactpersoon.

 Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief Ziezo!