Bewoners enthousiast over Modelwoning Wijk van de Toekomst

18 december 2018

Bewoners enthousiast over Modelwoning Wijk van de Toekomst

Afgelopen maand is onder veel belangstelling de modelwoning in de Wijk van de Toekomst in Gieten geopend. Jaap Boekholt, directeur van woningcorporatie De Volmacht en wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze verrichtten de feestelijke opening. Ruim 150 nieuwsgierige omwonenden bezochten gedurende de dag de modelwoning en hebben hiermee geproefd aan allerlei mogelijkheden die er zijn om de woning energiezuiniger en levensloopbestendig te maken.

De proefwoning komt voort uit het samenwerkingsproject Wijk van de Toekomst Gieten. Samen met woningcorporatie de Volmacht, zorg- en welzijnsorganisaties Icare en Impuls en Bouwend Nederland,  werken we hier aan een nieuwe wijkaanpak. Een aanpak waarin we het energiezuiniger en levensloopbestendiger maken van de wijk, zowel op woning als wijkniveau, combineren.

In de modelwoning laten we zien hoe we de huurwoningen in de Wijk van de Toekomst kunnen verduurzamen. We laten niet alleen zien hoe we de huurwoningen gaan isoleren, maar ook hoe een warmtepomp en ventilatiesysteem met warmteterugwinning werkt. Alle onderdelen zijn uitgevoerd en voorzien van een duidelijke uitleg.

We laten ook zien hoe de woning comfortabeler en flexibeler in gebruik kan zijn – en hoe ouderen langer zelfstandig kunt blijven wonen. De woning heeft een nieuwe geïsoleerde berging met plaats voor een scootmobiel en een aangepaste keuken en badkamer. Ook is het model voorzien van allerlei technische snufjes. Van elektrisch bedienbare gordijnen tot douchetoilet en smartbed. Echt een woning van de toekomst!

Veel bezoekers reageerden enthousiast op de aanpassingen en hebben de modelwoning als eyeopener ervaren. Wilt u ook actief aan de slag met een wijkaanpak? De modelwoning is ook beperkt beschikbaar voor andere groepen. Belangstelling? Neem dan vooral contact met ons op.

Meer informatie

Artikel RTV Drenthe

Bewonersnieuwsbrief (pdf)