Wat beweegt jou?

4 september 2012

Wat beweegt jou?

Zo’n 200 mensen maakten afgelopen zomer een proefrit over een speciaal afgezet parcours tijdens de proeftuinen voor schoner vervoer. Enigszins afwachtend probeerden zij een elektrische fiets, vouwfiets, scooter of step om er vervolgens met een brede glimlach vanaf te stappen. ‘Het is zo stil en gemakkelijk’ was een veelgehoorde opmerking. De proeftuinen zijn een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe.

Met de proeftuinen willen wij mensen zelf laten ervaren welke mogelijkheden er zijn. Op vier locaties in Drenthe zetten we daarom een proefparcours uit. Elektrische fietsen, elektrische vouw- en bakfietsen, tandems, (elektrische) steps, skelters en zelfs elektrische auto’s stonden klaar voor een proefrit. De lokale aanbieders en deskundigen beantwoorden de vele vragen over rijafstanden, oplaadtijden en snelheden. Daarnaast waren diverse organisaties als de ANWB, Fietsersbond, het Nederland Instituut voor Verkeerveiligheid en rij2op5 aanwezig om belangstellenden te informeren over veilig en schoon rijden. De mobiele fietsenmaker stond paraat om fietsreparaties te verrichten.

Volgende proeftuin
Hebt u geen kans gezien de proeftuinen in Meppel, Hoogeveen, Emmen en Assen te bezoeken? Wij ontvangen u graag zaterdag 22 september bij de proeftuin schoner vervoer in Hooghalen. Deze organiseren wij in samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe en Hooghalen Duurzaam. Toegang is gratis. Aanvullende informatie vindt u onder ‘meer informatie’.

Schoon en veilig vervoer
In 2012 brengen de Natuur en Milieufederatie Drenthe, de provincie Drenthe en andere ‘verkeerspartners’ het gebruik van de fiets extra onder de aandacht. In dit kader organiseren de provincie Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe de Proeftuinen schoner vervoer. De proeftuinen worden mede mogelijk gemaakt door Energy Expo en de Nationale Postcode Loterij.