Wat beweegt jou?

25 juli 2012

Wat beweegt jou?

Kom deze zomer naar één van de proeftuinen in Drenthe en maak kennis met een scala aan ‘bekende’ en innovatieve schonere vervoermiddelen. De fiets staat centraal, maar we laten ook diverse andere voertuigen zien. Probeer zelf onder andere elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen, segways elektrische scooters en elektrische auto’s en laat u informeren over de mogelijkheden voor uw eigen situatie. De proeftuinen zijn een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe.

Altijd al eens een elektrische fiets willen proberen of het verschil ervaren tussen verschillende elektrische scooters? Samen met lokale aanbieders richten we een proeftuin in met verschillende soorten vervoermiddelen. Zo kunt u zelf ervaren welke mogelijkheden de markt zoal te bieden heeft.

Naast verschillende vervoermiddelen vindt u er praktische informatie over bagagemogelijkheden en veiligheid. Bij de mobiele fietsenmaker kunt u terecht voor kleine fietsreparaties, zodat u weer veilig de weg op kunt. Ook aan de kinderen is gedacht!

Bezoek de proeftuinen Donderdag 26 juli om 13.00 uur geeft gedeputeerde Brink in Meppel de aftrap van de proeftuinen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn of één van de andere proeftuinen te bezoeken.

  • Meppel – Groenmarkt Donderdag 26 juli Van 10.00 tot 17.00 uur Tijdens de Donderdag Meppeldag
  • Hoogeveen – Schutstraat Donderdag 2 augustus Van 10.00 tot 17.00 uur Tijdens de Pulledag
  • Emmen – Noorderplein Zondag 26 augustus Van 13.00 tot 19.00 uur Tijdens het Full Colour Festival
  • Assen – Koopmansplein Vrijdag 31 augustus Van 11.00 tot 16.00 uur Tijdens laatste vakantiedag basisscholen

Toegang tot de proeftuinen is gratis

Schoon en veilig vervoer In 2012 brengen de Natuur en Milieufederatie Drenthe, de provincie Drenthe en andere ‘verkeerspartners’ het gebruik van de fiets extra onder de aandacht. In dit kader organiseren de provincie Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe de Proeftuinen schoner vervoer. De proeftuinen worden mede mogelijk gemaakt door Energy Expo en de Nationale Postcode Loterij.