Filmpjes bij-vriendelijke initiatieven

3 juli 2014

Filmpjes bij-vriendelijke initiatieven

Voor het samenwerkingsinitiatief ‘Heel Drenthe Zoemt’ heeft de Natuur en Milieufederatie Drenthe alvast drie bestaande initiatieven in beeld gebracht en op de bijenkaart geplaatst. In Bovensmilde hebben de werkgroep Duurzaam Bovensmilde en de Natuur en Milieufederatie Drenthe een deel van de ontmoetingsplek in Bovensmilde ingezaaid met wilde bloemen. In Zuidwolde heeft de Natuurvereniging het ‘Vlinderommetje’ ontwikkeld en bij het Hunebed in Borger is een prachtige idylle te bewonderen. Allemaal initiatieven om de bij te helpen.

De bijenkaart maakt zichtbaar waar al inspirerende voorbeelden en resultaten zijn. Maar ook locaties met potentie kunnen op de kaart worden gezet. Zo is het duidelijk waar en wat er mogelijk is. In onderstaande filmpjes hoort u de verhalen van drie initiatiefnemers.

 

Vlinderommetje Zuidwolde

Natuurvereniging Zuidwolde heeft direct rondom de bebouwing van Zuidwolde een bijzondere afwisselende wandelroute van 7,5 km ontwikkeld. Dit ‘Vlinderommetje’ is vooral gericht op vlinders en bijen. De vele wilde planten en de gevarieerde omgeving zorgen ervoor dat vlinders en bijen er voedsel kunnen vinden, eitjes kunnen leggen en er een schuilplaats kunnen vinden.

Bekijk het filmpje

 

Idylle bij het Hunebedcentrum

Bij het Hunebedcentrum in Borger-Odoorn vinden vlinders en bijen een prachtige idylle. Dit zijn bloemrijke plekken die in 2013 door IVN Borger-Odoorn samen met de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger zijn aangelegd. Voor bezoekers is het mooi om naar te kijken. Vlinders en bijen hebben zo meer plek om te overleven.

Bekijk het filmpje

 

Bloemenweelde Bovensmilde

In mei 2014 hebben de werkgroep Duurzaam Bovensmilde en de Natuur en Milieufederatie Drenthe een deel van de BrinkBaru, de nieuwe ontmoetingsplek in Bovensmilde, ingezaaid met wilde bloemen. De bloemenweelde is niet alleen aantrekkelijk voor omwonenden maar ook voor bijen en hommels. Bij de bloemenweide is ook een bijenhotel geplaatst. Duurzaam Bovensmilde gaat de bloemenweelde op de BrinkBaru bij-vriendelijk beheren.

Bekijk het filmpje

 

Markeer zelf een locatie op de bijenkaart