Bespaarschaapgroepen volgen hun eigen afval

24 april 2012

Bespaarschaapgroepen volgen hun eigen afval

Deelnemende groepen aan de energiebesparingscampagne het Bespaarschaap hebben zaterdag 21 april een rondleiding gehad bij Attero Wijster. Attero is sponsor van het Bespaarschaap. Zij nodigde de groepen uit voor een uitgebreide rondleiding door de afvalverbrandingsinstallatie en over het terrein.

Net als de bespaarschaapgroepen, werkt Attero op verschillende manieren aan duurzaamheid. Zij nodigde de groepen uit om te laten zien wat er met hun huishoudelijk afval gebeurt en op welke manier zij dit zo duurzaam mogelijk proberen te verwerken. Zij probeert uit het binnengekregen afval zoveel mogelijk (terug) te winnen. Zo is Attero momenteel de grootste groen gas producent in Nederland.

De aanwezigen verbaasden zich over de grote hoeveelheden afval die jaarlijks worden verwerkt. Per bewoner produceren wij ongeveer 230 kg per jaar.

Bespaarschaap
Het Bespaarschaap is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe met als doel mensen op een laagdrempelige manier uit te dagen om energie te besparen. In de campagne zijn ook drie groepen actief die volgens een eigen plan aan de slag gaan met energiebesparing in hun omgeving. De bespaargroepen strijden nog tot 11 juni voor hun energiebesparingsprijs. U kunt ze volgen via www.bespaarschaap.nl onder kuddes.

Meer informatie
Bekijk hier de powerpointpresentatie van Attero Wijster (pdf)