Bespaarschaapgroepen beloond met mooie prijs

25 juni 2012

Bespaarschaapgroepen beloond met mooie prijs

Drie bespaarschaapgroepen ontvingen vrijdag hun energiebesparingsprijs ter waarde van € 3.000,-. Deze hebben zij bij elkaar gespaard met het uitvoeren van verschillende energiebesparende activiteiten in en met hun omgeving. Het groepssparen is onderdeel van de campagne bespaarschaap.nl, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Attero en de gemeente Midden-Drenthe.

Duurzaam Balinge, Duurzaam Nieuw-Balinge en Hooghalen Duurzaam zijn hier sinds november vorig jaar hard mee aan de slag gegaan. De inspanningen hebben uiteindelijk alle drie de groepen een bedrag van € 3.000,- opgeleverd. Deze besteden zij aan energiebesparing in hun omgeving.

Met het groepssparen wil de natuur- en milieufederatie groepen belonen die samen energie besparen in hun omgeving. De drie bespaarschaapgroepen hebben dit voortvarend en effectief opgepakt opgepakt. Zo zijn er collectief energieadviezen uitgevoerd, woningen geïsoleerd en zonnepanelen geplaatst. Ook de basisscholen in de drie dorpen zijn betrokken en hebben les gekregen in duurzaamheid.

Schaapskuddes
Naast de bespaarschaapgroepen hebben de schaapskuddes van Orvelte en Ruinen een mooi bedrag mogen ontvangen uit handen van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Namens alle mensen die hun meterstanden hebben bijgehouden via het bespaarschaap, heeft zij beide kuddes een cheque van € 500,- overhandigd.

Meer informatie
Meer informatie over het bespaarschaap en de resultaten van het groepssparen vindt u op www.bespaarschaap.nl