BespaarSchaap zamelt in voor Humana

21 februari 2012

BespaarSchaap zamelt in voor Humana

Bespaar Schaap – Drents, goed geïsoleerd en gezellig kuddedier – is op zoek naar zoveel mogelijk mensen, die samen kleding willen inzamelen voor Humana. Hiermee steunt u het goede doel en bent u goed bèèèzig voor mens en milieu.

Met de campagne het bespaarschaap.nl laat de Natuur en Milieufederatie Drenthe zien hoe u energie bespaart. Wij nodigen iedereen uit om mee te doen, individueel of in groepsverband!

In februari staat het bespaarschaap in het teken van afval en recyclen. In Nederland wordt de helft van het huishoudelijk afval opnieuw gebruikt. Ook kleding, die u niet meer draagt, kan hergebruikt worden. Be zamelt deze maand kleding in voor het goede doel. Attero, de grootste afvalverwerker van Nederland, steunt deze actie met een bijzonder cadeautje voor iedereen die meedoet.

Draag een steentje bij
Als u besluit om uw kleding of schoenen weg te doen of af te staan, is het slim om het in te leveren in een kledingcontainer van Humana. 8 van de 10 gedoneerde kledingstukken worden zonder verwerkingsproces weer gedragen door andere mensen. Via Humana krijgt een oude trui een tweede leven en wordt deze hergebruikt. Dit bespaart niet alleen productie van nieuwe kleding. Het voorkomt dat kleding in het afval terecht komt, verbrand wordt, en vermijdt hiermee CO2-uitstoot. In de kledingcontainer van Humana kunt u alle soorten gebruikt textiel inleveren.

Wat kunt u doen?
Ruim in de maand februari ook uw kledingkast op. Door 1 kilo te doneren reduceert u al 4,1 kilo CO2. Daarnaast steunt u Humana, want met de opbrengst uit de kledinginzameling steunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten in Afrika. Zo zorgt u niet alleen voor een groenere wereld, maar ook voor een betere wereld!

Meer informatie
Kijk op www.bespaarschaap.nl en meld u aan.

Contactpersoon
Judith Boekel (j.boekel@nmfdrenthe.nl)