Bespaar Schaap zamelt in voor Humana

2 februari 2012

Bespaar Schaap zamelt in voor Humana

Bespaar Schaap -Drents, goed geïsoleerd en gezellig kuddedier- gaat in februari op zoek naar zoveel mogelijk mensen die samen kleding willen inzamelen voor Humana. Hiermee steun je het goede doel en ben je goed bèèèzig voor mens en milieu.

Met de campagne het bespaarschaap.nl wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe op verrassende wijze laten zien hoe je energie bespaart. De Natuur en Milieufederatie Drenthe nodigt iedereen uit om mee te doen, individueel of in groepsverband!

In februari staat het bespaarschaap in het teken van afval en recyclen. In Nederland wordt de helft van het huishoudelijk afval opnieuw gebruikt. Ook kleding die je niet meer draagt, kan hergebruikt worden. Be zamelt deze maand kleding in voor het goede doel. Attero, de grootste afvalverwerker van Nederland, steunt deze actie met een bijzonder cadeautje voor iedereen die meedoet.

Draag een steentje bij
Als je besluit om je kleding of schoenen weg te doen of af te staan, is het slim om het in te leveren in een kledingcontainer van Humana. 8 van de 10 gedoneerde kledingstukken worden zonder verwerkingsproces weer gedragen door andere mensen. Via Humana krijgt een oude trui een tweede leven en wordt deze hergebruikt. Dit bespaart niet alleen productie van nieuwe kleding, het voorkomt dat kleding in het afval terecht komt, verbrand wordt, en vermijdt hiermee CO2-uitstoot. In de kledingcontainer van Humana kun je alle soorten gebruikt textiel inleveren.

Wat kan jij doen?
Ruim in de maand februari ook jouw kledingkast op. Door 1 kilo te doneren reduceer je al 4,1 kilo CO2. Daarnaast steun je Humana, want met de opbrengst uit de kledinginzameling steunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten in Afrika. Zo zorg je niet alleen voor een groenere wereld, maar ook voor een betere wereld! Ga snel naar www.bespaarschaap.nl en meld je aan.