Beleef de rust in Drenthe

16 september 2012

Beleef de rust in Drenthe

De Nacht van de Nacht en de Dag van de Stilte komen er weer aan: zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober. In dit extra lange weekend -de klok wordt immers een uur teruggezet- vinden tal van activiteiten plaats om van de schoonheid van de nacht en van de stilte te genieten.

De Drentse Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe, in samenwerking met tal van organisaties. Op de website van de Nacht van de Nacht vindt u al de eerste activiteiten van deze achtste editie. In heel Nederland wordt op deze manier aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht. Wij nodigen u namens alle initiatiefnemers van harte uit samen met hen deze bijzondere nacht te beleven.

Dag van de Stilte De Dag van de Stilte is een particulier, landelijk initiatief en vindt voor de tweede keer plaats. In de Drentse stiltegebieden kunnen stiltebepalingen gedaan worden. Op veel plekken kunt u deelnemen aan stiltewandelingen of op een andere wijze de stilte beleven. Een overzicht van de stilteactiviteiten vindt u op de website van de Dag van de Stilte.

Deelnemen Wij roepen iedereen op een bijdrage te leveren aan het vieren van de kernkwaliteit ‘rust’ (duisternis en stilte) in onze mooie provincie. Door zelf een activiteit te organiseren of door aan een activiteit mee te doen. Zo laten we zien dat we waarde hechten aan het behoud van de donkere nacht en behoud van de stilte.

Hebt u vragen over de Nacht van de Nacht of de Dag van de Stilte of wilt u ondersteuning bij het organiseren van een eigen activiteit? Neem dan contact op met Niek de Knegt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe via info@nmfdrenthe.nl.