Beleef nu de groene routes van Drenthe via de app

3 april 2012

Beleef nu de groene routes van Drenthe via de app

De Groene routes zijn een nieuw initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. De Groene routes vertellen het verhaal van natuur, milieu en landschap in Drenthe. En wel op een bijzondere manier, namelijk met een mobiele app.

AnnoDrenthe.nu. De app van toen.
Deze nieuwe manier van routes presenteren en beleven, is mogelijk door de samenwerking met het Drents Archief. Het Drents Archief heeft een nieuwe website en app ontwikkeld, waarbij u Drenthe en haar geschiedenis op een nieuwe manier beleeft. Het is een website en mobiele app waarmee u een tijdreis door Drenthe maakt.

Groene routes
Drenthe heeft veel te vertellen als het gaat om natuur, milieu en landschap. Daarom heeft de Natuur en Milieufederatie Drenthe het initiatief genomen om de groene routes te starten. Dit is een kanaal waarop de groene routes van Drenthe te beleven zijn. U vindt er nu het landschapsverhaal van Ruinerwold, vertelt door inwoners zelf. Als fietser of wandelaar ontdekt u via video’s, foto’s en geluidsfragmenten meer  over de ontstaansgeschiedenis, historie en veranderingen in het landschap.

Nieuwsgierig?
Download dan nu de gratis app en beleef Groen Drenthe.

Bekijk ook het nieuwsitem van RTV Drenthe met Drents Archief tijdens de schapentrektocht.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatst geplaatste Groene routes en groene activiteiten in Drenthe? Abonneer u dan (gratis) op onze Groene Agenda.