Beleef de Drentse duisternis in het Globetheater

16 september 2018

Beleef de Drentse duisternis in het Globetheater

Op 27 oktober, de Nacht van de Nacht worden in Drenthe allerlei activiteiten in het donker georganiseerd. Doel hiervan is het beleven van de schoonheid van een donkere nacht, zodat mensen bewust(er) worden van het belang om Drenthe donker te houden.  Als organisator helpen we onze groene partners met het organiseren van deze activiteiten en dit jaar organiseren we ook een eigen bijeenkomst. Lees hieronder de uitnodiging. Alle geïnteresseerden zijn welkom, aanmelden is belangrijk omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. 

Uitnodiging bijeenkomst ‘Drenthe houdt het mooi donker’

’Beleef de Drentse duisternis op een van de mooiste locaties in Drenthe’

Graag nodigt de Natuur en Milieufederatie Drenthe u uit om de nacht van de Nacht te beleven in Diever, het donkere hart van Drenthe. Met een masterclass sterrenkunde van de gerenommeerde sterrenkundige professor Ralph Wijers duiken we in de geheimen van het heelal. Ook worden we verrast door de theatergroep Entropy met een hoorspel in het donker. Marga Kool, schrijfster, dichter, ex-gedeputeerde van Drenthe en nog veel meer, komt vertellen over hoe donker Drenthe is. En als afsluiting bezingt Marietta Rust de nacht.

Wanneer: 27 oktober vanaf 19.15 uur

Waar: Globetheater (Hezenes 3) Diever, op het terrein van het Shakespearetheater 

 Programma:

19.15 uur             Inloop met koffie/thee

19.45                     Introductie door wethouder en loco-burgemeester van Westerveld, Henk                                             Doeven

20.00                    Masterclass sterrenkunde – Prof. Ralph Wijers

21.00                    Korte pauze

21.10                     Hoorspel in het donker – theatergroep Entropy

21.30                     Lezing Marga Kool

21.45                     Afsluiting- lied ‘Vogel’ door Marietta Rust en Carolien Fleumer

21.50 – 22.15     Sterrenkijken met amateurastronomen met borrel (op het terrein)

De bijeenkomst is vol. U kunt zich niet meer aanmelden. Meld u via info@nmfdrenthe.nl aan voor de wachtlijst. Mocht er een plaats beschikbaar komen, dan nemen we contact met u op.