Bekendmaking voetafdruk Tynaarlo

1 juni 2017

Bekendmaking voetafdruk Tynaarlo

Op 25 mei 2016 is de gemeente Tynaarlo gestart met de actie Voetafdruk Tynaarlo. Zoveel mogelijk deelnemers werven voor de Voetafdruktest was het doel. De resultaten van de test worden op 5 juli bekend gemaakt in het Hof van Zuidlaren. Alle inwoners van de gemeente Tynaarlo zijn welkom voor de presentatie. De gemeente gaat de resultaten gebruiken als input voor haar Duurzaamheidsvisie 2015-2025 ‘Het Dorp van de Toekomst’. 

De gemeente Tynaarlo wil met haar visie ‘Het Dorp van de Toekomst’ meer aandacht voor het thema duurzaamheid. De droom voor 2030 is 18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen in Tynaarlo.

Kom ook naar de quizavond over de Voetafdruk

Het resultaat van de test en de aanbevelingen worden op woensdagavond 5 juli gepresenteerd in het Hof van Zuidlaren (Groningerstraat 10). De presentatie zal gepaard gaan met een ludieke quizavond over de voetafdruk. Vrijwilligers van de Voetspot.nl nemen u mee in een avondvullend programma over de ecologische voetafdruk. Want hoeveel impact heeft nou dat ene kopje koffie en zijn vleesvervangers nu echt beter dan vlees? Wat kan je nog meer doen, behalve zonnepanelen op je dak leggen? Hoeveel afval produceer je in een jaar en vooral: kan dat ook anders? Door middel van een leuke Voetspotquiz gaan we uw kennis over de ecologische voetafdruk testen.

Praktisch

Datum: 5 juli 2017
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Adres: Groningerstraat 10 Zuidlaren

Meld je nu aan via deze link.

 

Wat is de ecologische voetafdruk?

De aarde produceert alles wat we nodig hebben om in onze voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. De Drentsevoetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die jaarlijks nodig is voor onze consumptie. De grootte van je voetafdruk hangt dus af van je levensstijl. Per inwoner op aarde hebben we 1,8 hectare grond beschikbaar. Dit is gelijk aan ongeveer 4 voetbalvelden. We gebruiken er in Nederland gemiddeld wel 12.

Op www.drentsevoetafdruk.nl kan je een serie vragen beantwoorden die je leiden naar je persoonlijke score en deze vergelijken met de gemiddelde Nederlander.