Be Schaap gaat voor meer zon

1 juni 2012

Be Schaap gaat voor meer zon

Be Schaap – Drents, goed geïsoleerd en gezellig kuddedier – gaat in juni Drenthe in het zonnetje zetten. De campagne het bespaarschaap, van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, biedt verschillende interessante zonne-acties. In samenwerking met Arendstechniek kunnen deelnemers gratis checken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen, komt er op 7 juli een zonnemarkt in Assen en sponsort Attero een zonnedak voor de Jan Thiesschool in Rolde.

Be Schaap zet Drenthe deze maand in het zonnetje. Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Met de nieuwe maandactie kunnen deelnemers checken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Arendstechniek biedt gratis een check en offerte en 5% korting op je totale offerte als je ook zonnepanelen aanschaft.

Zonnedak voor Jan Thiesschool Rolde
Be Schaap heeft ook een nieuw goed doel: een zonnedak voor de Jan Thiesschool in Rolde. Eerder al steunde Be Schaap de schaapskuddes van Ruinen en Orvelte. Dankzij de vele actieve deelnemers aan het bespaarschaap ontvangen de kuddes samen €1.000,-. Dankzij de bijdrage van Attero wordt het nu mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op de Jan Thiesschool in Rolde. Als er op het  bespaarschaap.nl 1000 deelnemers zijn, ontvangt de school een financiële bijdrage voor het zonnedak.

Op 7 juli zonnemarkt in Assen
De Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseert op 7 juli ook een zonnemarkt in Assen. De markt is toegankelijk voor iedereen. De zonnemarkt biedt informatie van verschillende bedrijven; van maatwerkadvies tot zonnepanelen aanbiedingen. Ook is het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe aanwezig. Binnenkort meer hierover.

Met de campagne het bespaarschaap.nl wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe op verrassende wijze laten zien hoe je energie bespaart en duurzaam bezig kunt zijn. De Natuur en Milieufederatie Drenthe nodigt iedereen uit om mee te doen, individueel of in groepsverband!

Kijk op www.bespaarschaap.nl en doe ook mee!