Be Schaap deelt grote prijzen uit voor groepsspaarders

19 juli 2011

Be Schaap deelt grote prijzen uit voor groepsspaarders

Be Schaap gaat groepen belonen die energie willen besparen. Daarvoor zijn vijf grote prijzen ter waarde van €3.000,- beschikbaar. Iedere groep die mee wil doen, kan tot en met 15 september 2011 een eigen energiebesparingsplan indienen. Zo maak je kans op een grote energiebesparingsprijs voor bijvoorbeeld het dorpshuis, wijk- of verenigingsgebouw. Uit de inzendingen kiest een jury de vijf groepen met het leukste en beste plan.

Dankzij de sponsoring van Attero, de grootste afvalverwerker in Nederland die in de bekende vestiging in Wijster onder meer energie uit afval produceert, wordt groepsparen via bespaarschaap.nl extra beloond. Iedere wijk, dorpshuis, school of vereniging kan in de periode vanaf nu tot en met 15 september een plan indienen, waarmee als groep gespaard wordt voor punten. Uit de inzendingen worden de vijf beste plannen gekozen. Punten zijn te verdienen door het uitvoeren van energiebesparende acties zoals het organiseren van een thema-avond over energiebesparing, een recycle-je-zolder rommelmarkt met de buurt, een ontdooi-je-vriezer-estafette of de gezamenlijke aanschaf van isolatiemateriaal, dubbel glas of zonnepanelen.

Wil je meedoen als groep? Neem dan contact op met de Natuur en Milieufederatie Drenthe (0592-311150 of mail naar communicatie@nmfdrenthe.nl). Daar helpen ze je verder met het vormgeven van je plan.