Amelterhout samen voor meer comfort en minder energie

31 oktober 2011

Amelterhout samen voor meer comfort en minder energie

Buurtteam trapt af met eerste activiteit

Meer comfort en minder energieverbruik in Amelterhout. Voor deze uitdaging staat het buurtteam van de Assense wijk Amelterhout de komende tijd. Zaterdag 29 oktober presenteerde het buurtteam zichzelf aan haar buurtgenoten. Veel enthousiasme en gemoedelijkheid en 70 aanmeldingen voor een energieadvies is het eerste resultaat.

Het buurtteam bestaat uit zes bewoners van Amelterhout. Zij nemen het voortouw om samen met de andere bewoners aan de slag te gaan met het verbeteren van de woningen. “Het begint allemaal met een energieadvies. Hieruit blijkt welke maatregelen voor elke woning nodig zijn. Op basis van het resultaat kunnen we op zoek naar de grootste overeenkomsten om daar gezamenlijk mee aan de slag te gaan”, vertelt Esther de Jong van het buurtteam. “De grote opkomst en vele aanmeldingen laten duidelijk zien hoe betrokken de bewoners zijn bij hun buurt”. Buurtbewoners kunnen zich nog tot 7 november aanmelden voor een energieadvies.

Een enquête van de gemeente Assen en de Natuur en Milieufederatie Drenthe is de aanzet geweest voor het ontstaan van het buurtteam. De gemeente en natuur- en milieufederatie ondersteunen het buurtteam bij haar activiteiten.