Alle inwoners van Drenthe kunnen nu zien of hun dak geschikt is voor zon

26 mei 2014

Alle inwoners van Drenthe kunnen nu zien of hun dak geschikt is voor zon

Met het online gaan van de zonnekaarten voor de gemeenten Westerveld en Emmen is nu heel Drenthe beschikbaar. Met  de zonnekaart kunnen inwoners  binnen een paar muisklikken zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. De zonnekaart is onderdeel van de campagne Zon zoek Drent.

De provincie Drenthe heeft de kaart aangeschaft om inwoners binnen een paar muisklikken te laten zien of hun dak ook geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. Wie wil weten of zijn dak geschikt is, kan kijken op www.drenthe.zonnekaart.nl.

De campagne heeft inmiddels ruim duizend mensen getrokken naar de diverse informatieavonden. Ook de website zonzoektdrent.nl wordt goed bezocht. Wie interesse heeft in zonnepanelen en meer wil weten over de zonnekaart, de zonnelening en de zonnecoach of ervaringsdeskundige om advies wil vragen, kan nog terecht op drie informatieavonden: 26 mei in het gemeentehuis in Vries, 10 juni in het gemeentehuis in Zuidwolde en 24 juni in het stadhuis in Meppel.

De campagne is een samenwerking van de provincie Drenthe, De Natuur en Milieufederatie Drenthe en Drentse gemeenten. De zonnekaart is een initiatief van de provincie Drenthe en is geproduceerd door MapGear. Met de zonnekaart is de potentie van het opwekken van zonne-energie van Drenthe in kaart gebracht.

Meer informatie vindt u op www.zonzoektdrent.nl.