Activiteit uitgelicht: Wandelen langs natuurkunst en dichters

24 oktober 2011

Activiteit uitgelicht: Wandelen langs natuurkunst en dichters

Een bijzondere nachtwandeling door de bossen bij Schoonoord. Deelnemers lopen in stille, kleine groepjes over de sfeervol verlichte bospaden, langs de natuurkunstobjecten van de Kunst- en natuurroute. Onderweg dragen dichters enkele gedichten over donkerte voor. Starten kunt u tussen 20.00 uur en 22.00 uur, vanaf het parkeerterrein bij het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Deelname is gratis.

Na een bezoekje aan de Herberg van het Openlucht museum, gaat u op eigen gelegenheid in kleine groepjes op pad. Het is de bedoeling zo stil mogelijk te zijn, om de sfeer en de geluiden van het donkere bos goed te kunnen ervaren! De paden en kunstwerken die u onderweg tegenkomt, worden spaarzaam met elektrische ‘olielampjes’ verlicht. Dit geeft een bijzondere sfeer.

Onderweg loopt u over de Kunst- en natuurroute GrensLand van Natuurkunst Drenthe. Deze vormt het toneel voor vier dichters van De Loftrompet (Ben Hoogland, Ton Peters, Rob Boudestein en Gezienus Omvlee). Zij hebben speciaal voor deze avond ‘donkere’ gedichten geschreven, die zij graag aan u voordragen.

Deelnemen aan de nachtelijke kunstwandeling
Wanneer: zaterdag 29 oktober, starten tussen 20.00 en 22.00 uur
Waar: start op parkeerterrein Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Tramstraat 73, Schoonoord
Duur: de route is 4,5 km lang.
Aanmelden: niet nodig
Kosten: gratis

Met het openbaar vervoer
De startlocatie is ook bereikbaar met directe bussen uit Assen en Emmen (lijn 21). Start dan de wandeling tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Bussen terug gaan even voor 23.00 uur en even voor 24.00 uur. Dit zijn belbussen die u minstens een uur van te voren dient te reserveren via 0900-5000 843.Kijk voor meer informatie op www.9292ov.nl.

Initiatief
De wandeling wordt georganiseerd door de gemeente Coevorden, in samenwerking met Natuurkunst Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Meer informatie
Meer nachtactiviteiten vindt u op de website van de Nacht van de Nacht.