Activiteit uitgelicht: Beleef de nacht in een oerbos

24 oktober 2011

Activiteit uitgelicht: Beleef de nacht in een oerbos

Met alle zintuigen aan de wandel door een heel donker bos? Dat kan op zaterdagavond 29 oktober 2011 tijdens de Nacht van de Nacht in het Norgerholt. Willy Oosting leidt deze nachtelijke tocht. Met natuurbelevingswandelingen heeft zij ruime ervaring.

Door in de duisternis te wandelen worden je zintuigen extra geprikkeld. Wat kun je nog zien? Wat hoor je? Wat voel je? Eens even niet met het hoofd bezig, maar de omgeving op je in laten werken. In de duisternis leeft het bos echt. Nachtdieren komen tevoorschijn. Duisternis heeft ook iets spannends, iets onzekers…

De drive van Willy Oosting is om mensen bewuster te maken van de natuur en zijn waarde voor ons op vele terreinen. “We zijn tegenwoordig zo visueel ingesteld, dat het een heel andere ervaring is om het bos te voelen, te horen en te ruiken en onze intuïtieve vermogens aan te spreken. Door de duisternis kunnen we ons beter voorstellen hoe onze verre voorouders zich moesten zien te redden. Ik vind het heel leuk om verhalen en oude sagen over bepaalde gebruiken te vertellen. Aldus mevrouw Oosting.

Wat, waar en wanneer
Het Norgerholt is één van de oudste bossen van Nederland. Het is een kwetsbaar gebied en om de duisternis echt te kunnen beleven, wordt gelopen in een kleine groep. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk! Aanmelden via secretaris@ivn-norg.nl of 0592-614 920. Trek stevige schoenen aan, want de paden in dit oerbos zijn soms modderig. Deelname kost drie euro per persoon.

Ook in Roden vindt een natuurbelevingstocht in het bos plaats. Start om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein van de voetbalvelden aan de Norgerweg. Onderweg worden er verhalen verteld, zijn er ‘voeldozen’ en luistert men naar de geluiden van de omgeving. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie