Achtste Nacht van de Nacht groot succes

16 november 2012

Achtste Nacht van de Nacht groot succes

Eind oktober vond alweer de achtste editie van de Nacht van de Nacht plaats. In Drenthe genoten ruim 1.200 deelnemers van de 23 nachtelijke activiteiten. De activiteiten in de Drentse Nacht van de Nacht zijn goed gewaardeerd. De deelnemers gaven de activiteiten gemiddeld het rapportcijfer 8,4. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu.

Landelijk namen ruim 30.000 mensen deel aan de Nacht van de Nacht 2012. Met een recordaantal bezoekers én recordaantal activiteiten beleefde jong en oud het donker op een spannende, indrukwekkende of mooie manier.

Ook de Drentse activiteiten bleken een groot succes. Uitschieters waren het bezoek aan de Havixhorst (beeldentuin en nachtwandeling) met 250 bezoekers en de natuurbelevingstocht rondom het Boomkroonpad (200 bezoekers). Hoewel het een koude nacht was, genoten mensen van wandeltochten door donkere natuurgebieden, sprookjesverhalen of varen over de stille wateren. Het maanlicht en de sterren droegen op deze heldere nacht bij aan de nachtbeleving, op sommige plaatsen in Drenthe afgewisseld met een hagelbuitje. Een verslag van de diverse Drentse activiteiten vindt u onder ‘meer informatie’.

Prijswinnaars
Deelnemers konden bij veel activiteiten hun mening en adviezen kwijt op de beoordelingskaartjes die bij de verschillende activiteiten zijn uitgedeeld. Onder de inzenders werden twee prijzen verloot. De hoofdprijs was een wattcher ter waarde van € 100,- . Hiermee kan nauwkeurig het stroomverbruik in het hele huis worden gemeten. Prijswinnaar Tea Snippe uit Peize twitterde enthousiast: Leuke verrassing! Ik lees net dat ik een #wattcher gewonnen heb bij @NMFDrenthe. Kan ik nu nog gerichter met energiebesparing aan de gang. De tweede prijs, twee toegangskaarten voor de sterrenkijkavond in het Planetron in Dwingeloo, is gewonnen door Goos de Vries uit Smilde.

2013
Er is weer een nieuwe Nacht van de Nacht op komst. Dit keer op zaterdag 26 oktober 2013. Het belooft een donkere avond te worden, want de maan komt pas na middernacht op! Houdt u ook van het donker en wilt u ook iets organiseren? Meld uw activiteit dan bij ons. Alle activiteiten zijn tegen die tijd te vinden op www.nachtvandenacht.nl.