Van A naar Be: kans op gratis cursus Het Nieuwe Rijden

29 september 2011

Van A naar Be: kans op gratis cursus Het Nieuwe Rijden

In oktober staat de campagne het bespaarschaap van de Natuur en Milieufederatie Drenthe in het teken van duurzame mobiliteit. Be Schaap gaat laten zien wat je allemaal kunt doen om je duurzamer te vervoeren. Samen met de autodealers in Drenthe brengen we niet alleen de nieuwste snufjes op dit gebied voor het voetlicht; ook verloten we 20 cursussen Het Nieuwe Rijden!

Samen met het Projectbureau DuMo, Auto- en Motorrijschool F. de Lange, Go Greener, het NIV (Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid) en een tiental autodealers in Drenthe brengen we in oktober het thema duurzame mobiliteit onder de aandacht.

Maandactie oktober: van A naar Be
Wil jij ook meer weten over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energiezuinig rijden en duurzaam vervoer? Ga dan in de maand oktober naar één van de deelnemende autodealers. In de showroom krijg je een blik in de keuken van duurzame mobiliteit. Ook ontvang je een bon met een unieke code als je je banden op spanning laat zetten. Hiermee maak je kans op een gratis cursus Het Nieuwe Rijden. Deze wordt aangeboden door Auto- en Motorrijschool F. de Lange.

De deelnemende vestigingen zijn in Assen: Gorter, Broekhuis, Wander en de Timmermangroep. In Emmen doen de vestigingen van Louwes, Tjeerdsma en Broekhuis mee. In Hoogeveen ook Broekhuis en iets buiten Hoogeveen Doorten in Pesse. In Meppel kun je ook bij Broekhuis terecht. Bekijk hier het overzicht van de vestigingen en adressen die meedoen.

Wat nog meer
Dankzij Go Greener hebben we een extra bespaaractie, waarmee je kans maakt op een uniek product van Go Greener: bandenspanningskleurventielsetjes. We verloten 100 gratis setjes voor iedereen die mee doet aan deze online actie. Deze actie kun je vinden op www.bespaarschaap.nl.

Ook biedt het NIV (Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid) een drietal trainingsdagen aan voor een zeer gereduceerd tarief. Op deze trainingsdagen kan iedereen die het leuk vindt een verkeersveiligheidstraining volgen. Hierbij komen vele interessante onderwerpen aan bod, zoals het terugdringen van CO² en fijnstof door een bewust gebruik van de auto. Het tarief van een dergelijke training bedraagt normaal 160 euro. Voor de deelnemers aan het bespaarschaap biedt het NIV deze trainingen aan voor een bedrag van 50 euro all-in. Het minimaal aantal deelnemers per dag is 12 personen (maximaal 20). Om didactische redenen wordt er getraind met het eigen voertuig. Lunch is inbegrepen en het trainingscentrum bevindt zich in Meppel.

Aanbiedingen
Naast deze acties, vind je in de maand oktober ook allerlei aantrekkelijke aanbiedingen via deze website. De deelnemende autodealers bieden korting op verschillende duurzame vervoersmogelijkheden of producten voor de deelnemers aan het bespaarschaap. Je vindt deze onder uitgelicht en schaaptips op www.bespaarschaap.nl.