5-11 maart: Nationale Week Zonder Vlees

25 januari 2018

5-11 maart: Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 5-11 maart een week lang geen vlees en vis te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees worden er diverse activiteiten ondernomen om zoveel mogelijk Nederlanders te enthousiasmeren om mee te doen, en het meedoen gemakkelijk en leuk te maken. Kijk op de website voor meer informatie hierover.

Nationale Week Zonder Vlees is een stichting in het leven geroepen door Isabel Boerdam. Isabel is vegetariër sinds haar 9e en ervaart daardoor al ruim achttien jaar de vele mogelijkheden van een vegetarisch eetpatroon. Sinds 2013 deelt Isabel deze inspiratie op haar foodblog en in haar boek De Hippe Vegetariër. Vorig jaar besloot ze dat het tijd werd voor meer.

“Ik wil een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, ik wil Nederland in beweging brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel.”

Meer dan alleen een hippe vegetariër…
Dit initiatief werd de Nationale Week Zonder Vlees, waarvan de eerste editie in maart 2018 plaats zal vinden en vanaf dit moment ieder jaar. Je kunt mee doen als individu, maar ook als restaurant.

Een collectief initiatief van de foodsector
Om haar initiatief tot een succes te maken had Isabel support en financiële middelen nodig. Ze kreeg steun van de Green Protein Alliance, een alliantie van Nederlandse bedrijven die zich samen inzetten om hun doel van 50% plantaardige proteïnes in 2025 te verwezenlijken. Daarnaast zocht Isabel naar partners in de voedingsindustrie met aandacht voor een gezonde, duurzame samenleving. De Natuur en Milieufederatie Drenthe steunt dit initiatief van harte en roept alle inwoners van Drenthe op om mee te doen.