1.750 Drenten beleven ‘een geweldig schiere’ Nacht van de Nacht

1 november 2013

1.750 Drenten beleven ‘een geweldig schiere’ Nacht van de Nacht

In de nacht van zaterdag op zondag hebben door heel het land ruim 34.000 mensen genoten van de negende Nacht van de Nacht, georganiseerd door De Natuur- en Milieufederaties. Met een record aantal bezoekers en activiteiten heeft jong en oud het donker op een spannende en mooie manier kunnen beleven. In Drenthe hebben zo’n 1.750 mensen op 30 locaties de Nacht van de Nacht beleefd.

Er is mede door het heldere  en warme weer volop genoten van de schoonheid van de donkere nacht. De nacht was op vele plaatsen zo mooi donker door de medewerking van Drentse gemeenten en bedrijven, die samen honderden lampen doofden.

Het aantal activiteiten en daarmee het aantal bezoekers is ook in Drenthe weer flink toegenomen  ten opzichte van 2012. Uit de verslagen van de organisatoren die we toegestuurd hebben gekregen blijkt dat de Drentse activiteiten een groot succes waren. Uitschieters waren de wandeling met speurtocht in Nijeveen met 270 bezoekers en de natuurbelevingstocht rondom het Boomkroonpad met 111 bezoekers. Ook de wandeling rondom het Planetron met onderweg Drentse verhalen en gedichten en aan het eind een blik door de sterrenkijker was populair. Deze activiteit werd voor de eerste keer georganiseerd en trok direct 72 bezoekers die enthousiast reageerden op het afwisselende programma, zoals blijkt uit de reactie van de organisatoren :

‘De deelnemers spraken van een prachtig programma. Natuurlijk gesteund door het mooie zachte herfstweer, kunnen wij terugkijken op een fantastische eerste editie van ‘onze’ Nacht van de Nacht’.  Een vervolg komt er zeker’.

Zie hier voor een uitgebreider verslag en hieronder een fotocollage van de Nacht van de Nacht-activiteiten.

Diverse foto’s

Foto’s Willy Weerman

 

Foto’s prijsvraag gemeente Noordenveld