Mei 2022: bouwen aan de energie- en klimaatbeweging

Bouwen aan de energie- en klimaatbeweging

Jubileumactiviteit mei 2022

“In een tijd waar politiek en burgers ver uit elkaar lijken te liggen is de burgerbeweging een belangrijke speler om politiek en burger te verbinden.”

Aldus Matthijs Nijboer in zijn nieuw verschenen boek ‘In Beweging: het complexe samenspel van de burgerbeweging bij duurzame ontwikkeling.’

Burgerparticipatie en de beweging van lokale betrokken inwoners ondersteunen van onderop, dat is de kern van ons werk bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Hoe kun je in polariserende tijden Drentse inwoners verbinden en activeren om mee te doen en denken in de voorliggende transities? We organiseerden deze middag in het kader van ons jubileumjaar. Met sprekers zoals o.a. Matthijs Nijboer en Annie van de Pas, directeur van de Natuur en Milieufederaties richtten we ons deze middag op burgerparticipatie in de (natuurinclusieve) energietransitie. De Energietuin Assen-Zuid is hier een mooi voorbeeld van.

Dit combineerden we met het afscheid van onze collega Christiaan Teule. Bijna 20 jaar lang heeft hij zich vanuit de Natuur en Milieufederatie Drenthe met hart en ziel ingezet voor het aanjagen en ondersteunen van de energietransitie in Drenthe.

Lees hier hoe de middag verliep:

Terugblik inspiratiemiddag energiebeweging

Er volgen nog een aantal bijeenkomsten in het kader van ons jubileum. Wil je per mail op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.

Wil je meer weten over de Energietuin Assen-Zuid? Klik dan hier.

Jubileumprogramma
Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.