Jubileum 50 jaar NMF Drenthe

Jubileumprogramma 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe

We bestaan in december 2021 50 jaar en dat is het markeren waard! Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan en successen van de afgelopen jaren mogen natuurlijk gevierd worden. We kijken terug op 50 jaar met goede vooruitgang voor natuur en milieu, maar zien ook dat er nog veel werk te verzetten is voor een mooi en duurzaam Drenthe. Daarom kijken we tijdens ons jubileumjaar niet alleen terug, maar juist ook naar de grote opgaven die Drenthe nog te wachten staan. Hoe werken we de komende jaren samen aan een mooi en duurzaam Drenthe?

Dit doen we met een interessant jubileumprogramma, gevuld met verschillende bijeenkomsten, debatten en bijzondere acties. Welke activiteiten dat precies zijn? Dat zie je hieronder. Door de tijd heen vullen we de invulling van deze activiteiten steeds verder aan, passend bij de dan geldende coronamaatregelen. Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief Ziezo!

Naast onderstaande maandelijkse activiteiten zijn er ook een aantal doorlopende activiteiten:

  • Drents Perspectief 2050
    In ons jubileumjaar blikken we vooruit: hoe ziet onze provincie er in 2050 uit? Welke ruimtelijke opgaven komen er op ons af in Drenthe? Om antwoorden op deze vragen te vinden en het maatschappelijk debat hierover te faciliteren organiseren we samen met onze partners een serie bijeenkomsten. De inzichten uit deze sessies én uit de verschillende jubileumactiviteiten zullen we samen met onze achterban en partners vertalen in het Drents Perspectief 2050: een agenda met bouwstenen voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050.
  • Tijdmachine
    Met onze tijdmachine blikken we juist terug op onze inzet van de afgelopen 50 jaar. Grote dossiers, mijlpalen en bijzondere momenten krijgen hier plaats. Wat ging er goed? Wat kon beter? Wat hebben we daarvan geleerd? Door het jaar heen vullen we de tijdmachine steeds verder aan. Bekijk de tijdmachine hier.
  • De NMFD-kringloop door Drenthe
    In 2022 starten wij de NMFD-Kringloop door Drenthe. We gaan graag samen met jou op pad langs betekenisvolle plekken en mijlpalen uit ons werk. We staan stil bij deze mijlpalen, maar besteden ook aandacht aan vragen als: wat kunnen we leren uit het verleden? Wat is de huidige situatie rondom dit thema? En welke uitdagingen staan nog te wachten? Wil je graag meelopen? Of heb je suggesties voor bijzondere locaties? Mail dan naar communicatie@nmfdrenthe.nl.

 

Met onze tijdmachine blikken we terug op onze inzet van de afgelopen 50 jaar. Grote dossiers, mijlpalen en bijzondere momenten krijgen hier plaats.