Juni 2022: de groene staat van Drenthe

De groene staat van Drenthe

Jubileumactiviteit juni 2022

Hoe ziet Drenthe er in 2050 uit? Dat is een van de vragen die tijdens ons jubileumjaar centraal staat. Maar voordat we hier een antwoord op kunnen geven, is het nodig om te kijken naar de huidige situatie. Hoe staan natuur en landschap, klimaat en energie en circulaire economie in Drenthe er in 2022 voor? Dat doen we tijdens de jubileumbijeenkomst in juni.

Er zijn veel cijfers over Drenthe beschikbaar, maar toch hoor je daar op dit moment weinig mensen over. Dat is een gemiste kans, want cijfers krijgen pas betekenis als ze leiden tot reflectie en discussie. En een debat krijgt meer betekenis als het gevoerd wordt op basis van actuele feiten. Om de cijfers en feiten meer inzichtelijk te maken en te duiden, vertalen we deze op basis van heldere infographics en toegankelijke publicaties. De cijfers en feiten presenteren we tijdens de bijeenkomst over de groene staat van Drenthe. Tijdens deze bijeenkomst, maar ook bij andere jubileumactiviteiten, gaan we vervolgens in gesprek: hoe staat Drenthe ervoor? Waar willen we in 2050 staan? En natuurlijk: welke beslissingen en acties moeten we daar nú voor nemen?

Meer informatie?
Binnenkort lees je op deze pagina meer over de bijeenkomst. Wil je per mail op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.

Jubileumprogramma
Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.