Januari 2022: Winactie 50 bomen

Maak kans op 50 bomen!

Jubileumactiviteit januari 2022

Met bomen verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De Natuur en Milieufederatie zet zich met Plan Boom daarom al lange tijd in om meer bomen te planten in Drenthe. En nu we 50 jaar bestaan, is het tijd om 50 bomen weg te geven met een bijzondere winactie. Bewonersinitiatieven maken begin 2022 kans op maar liefst 50 bomen. Dus wie weet pluk jij straks de vruchten uit jullie eigen dorpsboomgaard, of noten uit jullie voedselbos in de buurt!

Heb jij samen met buurtbewoners een locatie in Drenthe waar jij graag een dorpsvoedselbos of boomgaard wil realiseren? Of zijn jullie al begonnen, maar heb je nog behoefte aan fruit- of notenbomen? Dan is de jubileumactie iets voor jou!

Binnenkort lees je op deze pagina meer over de actie, hoe je mee kunt doen en wat de voorwaarden zijn. Wil je per mail op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.

Plan Boom
Onze jubileumactie is onderdeel van het project Plan Boom, dat we samen met Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap uitvoeren. Doel is om samen met inwoners minimaal 500.000 bomen te planten in vier jaar. Op die manier dragen we met z’n allen bij aan een gezond klimaat, biodiversiteit, landschapskwaliteit en leefbaarheid In Drenthe. Meer informatie over Plan Boom is te vinden op www.planboomdrenthe.nl.

Jubileumprogramma
Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.