Januari 2022: Winactie 50 bomen

Win een boomgaard in jouw buurt!

Jubileumactiviteit januari 2022

Bomen slaan CO2 op en maken onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet zich met Plan Boom daarom al een aantal jaar in om meer bomen te planten in Drenthe. Nu de NMF Drenthe 50 jaar bestaat, is het tijd voor een bijzondere winactie. Bewonersinitiatieven maken deze winter kans op maar liefst 50 bomen! Wil je meedoen? Stuur het aanmeldformulier dan in voor 15 februari 2022. Wie weet pluk jij straks de vruchten uit jullie eigen dorpsboomgaard, of noten uit jullie voedselbos in de buurt.

Heb jij samen met buurtbewoners een locatie in Drenthe waar jij graag een dorpsvoedselbos of boomgaard wil realiseren? Of zijn jullie al begonnen, maar heb je nog behoefte aan fruit- of notenbomen? Dan is deze jubileumactie iets voor jou!

Geef je op!

Zie jij zo’n dorpsboomgaard wel zitten? Klik hier om de voorwaarden te lezen en jouw initiatief aan te melden! Aanmelden kan tot 15 februari. De winnaar of winnaars krijgen uiterlijk begin maart bericht via de mail. Levering van de bomen vindt plaats in de tweede helft van maart.

Foto gemaakt door Jack Tillmanns

Plan Boom

Onze jubileumactie is onderdeel van het project Plan Boom, dat we samen met Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap uitvoeren. Doel is om samen met inwoners minimaal 500.000 bomen te planten in vier jaar. Afgelopen jaar gingen er maar liefst 30.000 bomen en struiken de grond in in Drenthe. Een record, welke we in 2022 hopen te verbreken! Zo dragen we met z’n allen bij aan een gezond klimaat, biodiversiteit, landschapskwaliteit en leefbaarheid In Drenthe. Meer informatie over Plan Boom is te vinden op www.planboomdrenthe.nl.

Wil je per mail op de hoogte worden gehouden van onze andere jubileumacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’. Een overzicht van alle jubileumactiviteiten vind je hier.

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.