NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Zoem, zoem zegt de honingbij

Zoem, zoem zegt de honingbij

Organisatie:Het Drentse Landschap i.s.m. Imkerijvereniging de Wijk

Tijd:14.00 - 16.30 uur

Datum:15 augustus 2018

Locatie:Informatiecentrum 't Ende

Adres:Stapelerweg 20, 7957 NB De Wijk

Bezoek website

Wil je weten hoe bijen leven, of wat ze allemaal doen? Waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit? Wil je bijen van dichtbij in hun huis (bijenkast) zien werken? Wil je in de bijenkast de koningin zoeken? Wil je met een echt imkerpak en handschoenen een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er ook jonge bijen inzitten? Heel stoer!

Wil je weten hoeveel bijen samen een potje honing vullen of hoe hard een bij kan vliegen? Wil je graag zelf waskaarsen maken of honing slingeren? Of wil je liever honing proeven en honing meenemen voor thuis? Er is een hele lijst met dingen die over bijen gaan en leuk zijn om te weten.
Zoals: honing werkt heel goed als “jodium“ als je een wondje hebt. Of: bijen vliegen samen wel  40.000 km om een potje honing vol te krijgen! Wist je dat een bijenkoningin wel 2.000 eitjes per dag kan leggen? En nog veel meer….

Er zijn imkers, van de imkervereniging uit de Wijk, die al je vragen willen beantwoorden en je iets willen vertellen over de bijen. Neem voor de zekerheid wel een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Ook voor ouders en de opa’s en oma’s is er een bijenpak! Welkom!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF