NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Woekerende planten

Woekerende planten

Organisatie:IVN Assen

Tijd:20.00 uur

Datum:13 december 2018

Locatie:Bethlehemkerk Gieten

Adres:Schoolstraat 23, Gieten

Bezoek website

Willem Braam van IVN Assen geeft op donderdagavond 13 december  in Gieten een lezing over invasieve exoten en inheemse woekeraars.

Invasieve exoten zijn vaak water- of oeverplanten, die oorspronkelijk als vijver- of aquariumplanten in de handel zijn gekomen. Doordat ze krachtig   groeien, vormen ze snel een probeleem: de bezittter van vijver of aquarium gooit ze vaak in een sloot, vijver of kanaal. De nieuwe omgeving geeft de planten nog meer ruimte en voedsel en  de planten groeien en woekeren  dan flink door.

Jaren geleden is het begonnen met de Grote Waternavel. Inmiddels rukken het Parelverderkruid, de Watercrassula, de Reuzenbereklauw en de Reuzenbalsemien  op. De Japanse Duizendknoop is inmiddels diep geworteld in het Noord-Willemskanaal. Ook het inheemse Duizend Fonteinkruid weet van wanten.

Willem Braam heeft in de afgelopen tijd veel van deze invasieve exoten waargenomen in allerlei Drentse wateren.  De woekeraars worden wel verwijderd, maar kleine stukjes van de planten blijven achter en de groei gaat onbelemmerd voort.

Toegang gratis

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF