Slootjesdag Leek

Slootjesdag Leek

15 juni 2019
10.00 - 11.30 uur

  • Organisatie: IVN Leek-Nietap

Doe mee met de slootjesdag in Leek

Op avontuur langs de waterkant

Ook dit jaar sluit IVN Leek-Nietap zich aan bij de landelijke slootjescampagne van IVN Natuureducatie van 14 tot 16 juni. Het is alweer de 6e keer dat de IVN slootjesdagen worden georganiseerd.
En ook dit jaar doen we dat met een slootjesactiviteit onder de bezielende leiding van een aantal enthousiaste, kind gebleven, IVN-ers.
Wat valt er allemaal te ontdekken in een sloot? Wat leeft daar, wat krioelt er in het water? In de waterrijke wijk Oostindie gaan we samen op zoek naar wat er allemaal leeft in het water. Met bakjes, schepnetjes en aquaria gaan we onze vangsten eens goed bekijken. Onder een microscoop zie je alles nog veel beter.
Misschien kunnen we dan m.b.v. zoekkaarten sommige beestjes wel een naam geven. We gaan ook de waterkwaliteit meten aan de hand van de gevonden diertjes. Voor wie niet zolang kan wachten, op https://www.ivn.nl/slootjesdagen-2019 kan je ook nu al allerlei informatie vinden over sloten, water en diertjes.

Opgave vooraf is niet nodig. De activiteit is gratis voor kinderen die IVN-lid zijn. Andere kinderen betalen € 2,50 Natuurlijk mag je ook je eigen schepnetje meenemen. En denk eraan dat je kleren nat en vies mogen worden.
Locatie: Vijver aan de straat Riet, Oostindie, Leek

 

Terug naar agenda

Slootjesdag Leek

Riet, Leek, Netherlands