Op fietse van het Hunzedal over de Hondsrug en door het dal van de Drentsche Aa

Op fietse van het Hunzedal over de Hondsrug en door het dal van de Drentsche Aa

25 mei 2024 - 25 mei 2024
10.00 - 15.00 uur

In het kader van de Dag van het Nationaal Park houden wij i.s.m. Het Drentse Landschap een fietsexcursie door bossen, over heide en naar het stroomdal van de Hunze en de Drentsche Aa.

De fietsexcursie is op zaterdag 25 mei 2024 van 10:00 uur tot 15:00 uur. Start is vanaf de Brink van Gasteren. Deze tijd van het jaar is een prachtige tijd in zowel het Hunzedal als in het beekdal van de Drentsche Aa. Met een beetje geluk zien we bloeiende orchideeën langs de route.

De route gaat door bossen, over heide en naar het stroomdal van de Hunze en de Drentsche Aa. Onderweg stoppen we af en toe en maken we een korte wandeling om mooie natuur- en landschapselementen beter te kunnen bekijken. We geven dan achtergrondinformatie over wat er allemaal te zien is. De fietsroute van ca. 40 km start op de Brink van Gasteren. Via de essen en door bos en hei tussen Anloo en Eext gaat de tocht richting Hunzedal. Je voelt hier dat je van de Hondsrug afdaalt. Via Breevenen, een vrij nieuw natuurgebied in het Hunzedal, bereiken we Duunsche Landen en de Hunze. Je beleeft hier de weidsheid van het Hunzedal. Vervolgens rijd je weer recht op de Hondsrug aan en zie je de es van Annen hoog in het landschap liggen. Je ervaart hier fysiek dat het best hard werken is om tegen de Hondsrug op te fietsen. Dit heet niet voor niets het Drents plateau. Via Annen, bos en hei gaat het richting Schipborg en naar het beekdal van de Drentsche Aa. Je zult merken dat de verschillen tussen het stroomdal van de Hunze en dat van de Drentsche Aa best groot zijn. Langs de Gasterse Duinen keren we weer terug naar ons startpunt.

Deze tijd van het jaar is een prachtige tijd in zowel het Hunzedal als in het beekdal van de Drentsche Aa. Met een beetje geluk zien we bloeiende orchideeën langs de route.

De fietstocht wordt georganiseerd door gidsen van het Nationaal Park Drentsche Aa en Het Drentse Landschap.

Zelf een lunchpakket en drinken meenemen is wel handig.

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Voor deze fietsexcursie moet u uw eigen fiets meenemen en is aanmelden verplicht. Dit kan via mailadres drentscheaa@ivn.nl

Terug naar agenda

Op fietse van het Hunzedal over de Hondsrug en door het dal van de Drentsche Aa

Brink, Gieten, Netherlands