Nationale milieudag – online webinar

Nationale milieudag - online webinar

24 juni 2020 - 24 juni 2020
9.00 uur - 12.15 uur

De Nationale Milieudag 2020 op 24 juni is een webinar vol actualiteit. Dit gebeurt onder het motto ‘Vergezichten: tijd voor keuzes’. Vergezichten, wie houdt er niet van? Ze inspireren, geven moed, ideeën en energie. Wat betekenen de crisis waar we nu voor staan voor ons toekomst perspectief? Welke keuzes maken we? En wat betekenen ze voor de vergezichten?

In de afgelopen jaren zijn er drie vergezichten van Nederland gemaakt: Panorama Nederland verbeeldt onze ruimtelijke opgaven, in de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) geeft het Rijk zijn opgaven weer en Wageningen Universiteit (WUR) maakte meteen een flinke sprong naar 2120.

Transitiedenkers, klimaatdoeners en misschien jij ook wel, iedereen ging helemaal los. Nadenken over de vraag: wat zeggen deze toekomstbeelden ons en hoe gaan we ze realiseren?
En toen stonden er opeens drie crises op de stoep. Rechters oordeelden over het stikstofbeleid en over de door Urgenda aangespannen klimaatzaak. Hun conclusie was duidelijk: het moet snel anders. Nu, in 2020. De stikstof- en klimaatdiscussies vulden de krant. Kan ons land die claims wel aan qua draagvlak, leefbaarheid en ruimtelijke opgaven?

Voor het programma en opgave kijk op de site https://www.vvm.info/nationalemilieudag/2020

 

Terug naar agenda

Nationale milieudag – online webinar

Hertenkamp 6, 9401 HL Assen, Netherlands