Minicursus Mieren

Minicursus Mieren

28 augustus 2019
20.00 uur

  • Organisatie: IVN-KNNV Assen
  • Inschrijven bij: secretaris@ivnassen.nl
  • Kosten: € 5,00 voor leden IVN-KNNV Assen, voor niet-leden € 10,00

Mieren kom je overal tegen; meestal buiten, maar soms ook in je huis. Wist je dat mieren een belangrijk rol spelen in de ecosystemen van bos, heide en zelfs je tuin? En dat een mier 500 maal zijn eigen gewicht kan dragen? Volgens Diliana Welink en boswachter Pauline Arends is de mier de succesvolste diersoort ter wereld.
Op zondagmiddag 1 september kan je met ze mee tijdens de bijbehorende buitenexcursie op Kampsheide, om de mieren buiten aan het werk te zien. Verzamelen om 14 uur op de parkeerplaats van Kampsheide in Balloo.

Diliana Welink houdt vaak lezingen over mieren omdat ze het zulke fascinerende dieren vindt: “Een avond over mieren gaat over duurzaam bouwen, over slavernij en veehouderij, over plaagdierbestrijding en fysieke topprestaties, over feminisme en klimaatbeheersing, over dictaturen en inteelt. Ik denk dat mensen veel van mieren kunnen leren!”
De kosten voor de minicursus zijn € 5,- voor leden IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden (inclusief kop koffie/thee). Aanmelden bij secretaris@ivnassen.nl

 

Terug naar agenda

Minicursus Mieren

Bosrand 2, Assen, Netherlands