Midzomeravond kano-/wandeltocht

Midzomeravond kano-/wandeltocht

24 juni 2023 - 24 juni 2023
20.00 uur - 0.00 uur

MIDZOMERAVOND-KANO/WANDELTOCHT +VIERING v/d ZOMER-ZONNEWENDE:
HET FEEST VAN LITHA

Enkele dagen na de langste dag organiseren Hunzezwerftochten en Peddel & Zo op zaterdagavond 24 juni 2023 een mooie midzomerse kanotocht over de Hunze naar het nieuwe natuurgebied Tusschenwater.

De start is bij Café ’t Keerpunt in Spijkerboor: Aanwezig zijn om 20.00 uur. Instructie en briefing met koffie of thee met apfelstrudel. De kanotocht voert over de prachtige meanderende Hunze naar een afgelegen plek bij Tusschenwater.

Hier gaat men uit de boten en kan men deelnemen aan de

viering van de ZONNEWENDE, het feest van LITHA, een Keltisch Jaarfeest

De kanotocht vindt plaats als er nog voldoende daglicht is, maar het Litha-feest vindt in de schemering plaats. Na afloop van het ritueel van de zonnewende varen we in het donker terug naar Spijkerboor. De hele tocht staat onder begeleiding van twee gidsen. Het is een unieke beleving om deze ‘langste-dagtocht” in de natuur te doen. Hopen op een mooie zonsondergang… Voor wie dat wil is er gelegenheid om gedichten voor te dragen tijdens de viering.

Opgave gewenst. Na opgave ontvangt men nadere info. Maximaal 20 personen.

Het Litha-feest was in vele Germaanse landen het midzomerfeest met o.a. vreugdevuren (wijn, wensen, kruiden, planten,hout,enz.……) Er wordt een keerpunt gevierd. Litha is afkomstig uit het oude Germaans en betekent berghelling. Dit zou goed de symbolische berghelling kunnen weergeven die de zon in juni beklimt en in juli afdaalt: “de dagen worden dan weer korter”.

Kosten p.p. € 35,00 (inclusief de koffie/thee/apfelstrudel en een picknicksetje van Café ’t Keerpunt) Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Eindtijd van de hele tocht: rondom middernacht.

Opgave bij: jaap2.kuiper@planet.nl 06-23444405 (Hunzezwerftochten) en info@peddelenzo.nl 06-51564188 (Peddel & Zo)

Terug naar agenda

Midzomeravond kano-/wandeltocht

Café 't Keerpunt, Oostermoer, Spijkerboor, Netherlands