Maak ook kennis met het eetbare wilde plantenjaar!

Maak ook kennis met het eetbare wilde plantenjaar!

15 oktober 2023 - 15 oktober 2023
13.30 uur - 16.00 uur

Maak ook kennis met het eetbare wilde plantenjaar!

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen en te weten hoe je ze respectvol kunt oogsten. Duik samen met In Het Wilde Weg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten en ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Heb je al ervaring met eetbare planten? Binnen de groep is een verdiepingsgroep. Doordat we met twee docenten zijn, differentiëren we in de lesstof. Hierdoor is er zowel voor gevorderde als beginnende wildplukker voldoende aandacht.

Begin november start het eetbare wilde plantenjaar van In Het Wilde Weg. Deze opleiding bestaat uit praktijkdagen, theorielessen live en online en een kampeerweekend in de Weerribben. De praktijkdagen vinden plaats op diverse locaties in Noord Nederland. We gaan onder andere naar de kwelder, het Lauwersmeer-gebied, bossen rondom Schoonloo en naar de Heest. Onderwerpen en thema´s die aan bod komen tijdens het jaar zijn onder andere eetbare wilde planten het hele jaar rond, goed herkenbare eetbare paddenstolen, fermenteren van eetbare planten, wasmiddel maken van paardenkastanjes, brandnetels twinen, struintochten, wilde planten in jouw tuin en diverse keuze onderwerpen. Ook brengen wij een bezoek aan voedsel-boskwekerij Arborealis in Wilhelminaoord en krijgen een excursie naar Heerlijk Westerwolds Land en krijgen daar een rondleiding door Rineke Dijkinga.

Om een indruk te krijgen van het eetbare wilde plantenjaar en wat je kunt verwachten tijdens de opleiding organiseren wij een vrijblijvende informatiemiddag. Tim en Leah vertellen wat je allemaal kunt verwachten tijdens het opleidingsjaar en krijg je de gelegenheid om kennis te maken.

Datum: Zondag 15 oktober 13.30 tot 16.00 uur

Locatie: aan de Hunze, nabij Gasselte. De link naar de locatie ontvang je na aanmelding
Vooraf opgeven bij Leah Groeneweg, info@inhetwildeweg.nl of tel.nr. 06-14136734

Meer informatie over het wilde plantenjaar kun je vinden op www.inhetwildeweg.nl

Terug naar agenda

Maak ook kennis met het eetbare wilde plantenjaar!

Gasselte, Netherlands