Maai Mei Niet – Zet de Bijen in het Zonnetje!

Maai Mei Niet - Zet de Bijen in het Zonnetje!

1 mei 2024 - 31 mei 2024

 

Nederlandse Grasmatten in Bloei: Maai Mei Niet Zet de Bijen in het Zonnetje!

Bijen zijn essentieel voor onze ecosystemen, maar hun aantallen slinken. Om deze belangrijke bestuivers te helpen, lanceert Maai Mei Niet een baanbrekende campagne om grasvelden om te toveren tot bijenparadijzen.

Bijen en andere insecten hebben bloemen nodig voor hun voeding en overleving, maar in ons landschap ontbreekt het hier vaak aan. Door gezamenlijk in mei niet te maaien, kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit. Deze campagne, oorspronkelijk gestart in het Verenigd Koninkrijk, heeft daar bewezen dat het niet maaien van gazons tot wel 10 keer meer bijen kan aantrekken.

Geerke Heijs, provinciaal contactpersoon van Bijenstichting in provincie Drenthe, benadrukt het belang van deze actie: “Alle gazons in Nederland staan gelijk aan 11.000 voetbalvelden. Als we die niet maaien, creëren we samen een gigantisch bijenbuffet!”

Particulieren, gemeenten en provincies worden opgeroepen om deel te nemen aan deze campagne. Door een gedeelte van hun grasveld in bloei te laten komen, kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud van onze bestuivers.

Sluit je aan bij Maai Mei Niet en help mee om Nederland in bloei te zetten. Samen kunnen we het tij keren voor de bijen en andere insecten!

Voor meer informatie en om deel te nemen, bezoek www.maaimeiniet.nl  of neem contact op via maaimeiniet.nl@gmail.com

Terug naar agenda

Maai Mei Niet – Zet de Bijen in het Zonnetje!

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands