Lezing Hunzedal

Lezing Hunzedal

2 februari 2020
14.00 uur

Wedergeboorte van de Hunze

In deze lezing over de Hunze staat  het succesverhaal centraal hoe een landbouwgebied in korte tijd is omgetoverd tot spannende moerassen vol met moerasplanten en moerasvogels. Iedereen  is verrast door de  snelheid waarmee planten en dieren deze nieuwe sompige wereld hebben ontdekt. Deze nieuwe natuur,  van meer dan 2500 ha,  wordt beheerd door de Stichting Het  Drents Landschap. Zij verwelkomt  iedereen  die per kano, fiets of struinend dit verassend gebied  buiten het broedseizoen wil verkennen.

Voor de pauze staat het ontstaan, vergaan en herstel van de  Hunze centraal. Na de pauze wordt  gekeken hoe een aantal planten- en diergroepen  een plek hebben veroverd in deze nieuwe wereld, zoals amfibieën, moerasvogels  en de wintergasten onder de vogels.

Geert de Vries is in Drenthe een bekende natuurfotograaf. Hij is mede auteur en mede fotograaf van het onlangs door Het Drentse Landschap uitgegeven boek over de Hunze. Zijn grootste kwaliteit is dat hij ingewikkelde natuurverschijnselen  op een boeiende en heldere manier kan presenteren. Voor zowel  een kenner als een leek beloofd dit boeiende  presentatie te worden, met zelf gemaakte foto’s die van van professionele kwaliteit zijn.

Deelname is gratis maar aanmelden is wenselijk (vol=vol). Aanmelden kan via tel. 0599-648574 (b.g.g. tel. 0592-855601) of info@hetkleinekerkje.nl.
In de pauze kunt u voor een klein bedrag koffie/thee kopen in Het Kleine Kerkje.

Adres: Het Kleine Kerkje, Broek 2, 9511 PT Gieterveen.

Terug naar agenda

Lezing Hunzedal

Broek 2, 9511 PT Gieterveen, Netherlands