NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Landschapsgeschiedenis bij Deurze-Amelte

Landschapsgeschiedenis bij Deurze-Amelte

Organisatie:Nationaal Park Drentsche Aa

Tijd:10.00 uur

Datum:18 februari 2018

Locatie:NP Toegangspoort Deurze achter CR de Aanleg.

Adres:Asserstraat 63 Rolde

Bezoek website

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 18 februari een wandeling rond het Deurzerdiep. De landschapsgeschiedenis aan beide zijden van het Deurzerdiep staat centraal. Welke invloeden hadden de ijstijden op het ontstaan van het Drentsche Aa beekdalensysteem? Hoe ontwikkelde het dorp Deurze zich in de loop der eeuwen? Welke relatie hadden de dorpen Amelte, Anreep, Witten, Vredeveld en het dingspildorp Rolde. Hoe liepen de middeleeuwse routes? De geschiedenis van het dorpje Amelte en het ontstaan van het latere landgoed Amelte worden zichtbaar in het landschap.

Ook de herinrichting van het beekdal van het Deurzerdiep in 2015 en de plannen Assen aan de Aa worden toegelicht. Via het ‘Poepenhemeltje’, de oude spoorbaan van de Noord Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) en het landgoed Kamps bereiken we weer café ‘De Aanleg’, de voormalige tol aan de belangrijke provinciale weg tussen ‘Kerk en Klooster’.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF