Excursie Assen Zoemt

Excursie Assen Zoemt

6 juli 2019
11.00 - 12.00 uur

Wat weet jij van de honingbij?
Wil je meer weten over wat de imker precies doet? Hoe bijen leven, werken en honing maken? Ga dan mee met gidsen van de Bijenhouders Vereniging Assen.

Broodnodige bestuivers

Bij het Duurzaamheidscentrum Assen staan een aantal bijenkasten waar de gidsen je graag uitleggen waarom wij bijen en andere insecten broodnodig hebben. Wist je dat bijen en insecten voor meer dan 70% voor de bestuiving van ons fruit en groente zorgen? En als ze uitsterven dat je dan straks geen appels, paprika’s of peren meer kunt eten?

Wist je dat?

De koningin op één dag meer dan 3000 eieren kan leggen? En ze gemiddeld 25 kilometer per uur vliegen? Een werkbij tussen de vier en acht weken leeft? De gidsen van de Bijenhouders Vereniging Assen vertellen je nog veel meer weetjes en beantwoorden al je vragen over deze kleine zoemers. Meer informatie vind je op de site van de Bijenhouders Vereniging Assen.

Restaurant

Drink na afloop van deze excursie een kopje koffie of thee in het restaurant van het Duurzaamheidscentrum met wat lekkers (eigen kosten). Deze activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Terug naar agenda

Excursie Assen Zoemt

Bosrand 2, Assen, Netherlands