Digitale lezing Theo Spek: Ode aan de landschapsgeschiedenis

Digitale lezing Theo Spek: Ode aan de landschapsgeschiedenis

8 april 2021 - 8 april 2021
20.00 uur - 22.00 uur

 

Op donderdagavond 8 april van 20:00 – 22:00 uur geeft Prof. dr. ir. Theo Spek een Nationaal Park Drentsche Aa lezing in het kader van ons jaarthema ‘Ode aan het Landschap’. Theo vertelt  zijn bredere Drentsche Aa landschapsverhaal met hier en daar nieuwe informatie vanuit meer recent onderzoek. De digitale avond kunt u vanuit huis volgen. De avond wordt u aangeboden door Nationaal Park Drentsche Aa en is gratis te volgen. Aanmelden verplicht. Enkele dagen voor 8 april krijgt u de link naar de lezing thuisgestuurd.

Weinig gebieden in Nederland kennen een zo rijk gelaagde landschapsgeschiedenis als het Nationaal Park Drentsche Aa. Duizenden jaren wisselwerking tussen aarde, mens en natuur zorgde hier voor een unieke combinatie van landschappen, waarin nog op allerlei plekken sporen uit het verleden zijn aan te treffen. Hoe herkennen we tijdens wandelingen en fietstochten die sporen in het landschap? Hoe en wanneer zijn ze precies ontstaan? En welke onderlinge samenhang kennen deze? In zijn uitgebreide presentatie probeert Theo Spek duidelijke antwoorden op deze vragen te geven, waarbij hij zijn verhaal rijkelijk illustreert met kaarten, landschapsfoto’s, luchtfoto’s en historische afbeeldingen.

Prof. dr. ir. Theo Spek werkt als hoogleraar Landschapsgeschiedenis en hoofd van het Kenniscentrum Landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Velen kennen hem van boeken als ‘Het Drentse esdorpenlandschap’ en ‘Landschapsbiografie van de Drentsche Aa’. Theo Spek is al jaren nauw betrokken bij het Nationaal Park, is lid van de  Commissie van Aanbeveling van het Gebiedsfonds Nationaal Park Drentsche Aa en werd onlangs door minister Schouten (LNV) benoemd tot lid van de Nationale Adviescommissie Nationale Parken.

Aanmelden voor de thema-avond.

 

Terug naar agenda

Digitale lezing Theo Spek: Ode aan de landschapsgeschiedenis

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands