NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
De Stille kracht van de Drentse natuur

De Stille kracht van de Drentse natuur

Organisatie:NIVON Groningen Assen

Tijd:14.00 uur

Datum:16 december 2018

Locatie:De Maasstee

Adres:Maasstraat 25, Assen

Kosten:€ 7,50

Meer informatie:Aanmelden: secretarisgroningenassen@nivon.nl / 0650 44 1517

Zwerven langs Aa en Hunze

Voor DE STILLE KRACHT VAN DE DRENTSE NATUUR trokken Henk en Janetta Bos twee jaar lang door de beekdalen van de Drentsche Aa en de oostelijk gelegen Hunze. Het resultaat is een echte beekdalenfilm! Op sublieme manier gefilmd en uniek in z’n soort. De imposante Drentse Hondrug wordt voortdurend overgestoken om de schoonheid van de gebieden zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen. Dieren als de vos, das en fuut werden voor lange tijd in hun leefomgeving gevolgd en geven geheel ongedwongen een kijkje achter de schermen van hun bestaan in Drenthe. In de film ook de allereerste beelden van de bever, die terug is in de beekdalen van Drenthe en Groningen. De makers houden de kijker een spiegel voor en schetsen een beeld hoe het zou zijn wanneer de wolf terug zou keren in de beekdalen!

Na het voltooien van IN HET LAND VAN DE DRENTSCHE Aa wilden Henk en Janetta dolgraag een film maken over de gezamenlijke beekdalen van de Drentsche Aa en de Hunze. Met  name de Hunze zou op deze manier een beetje in de schijnwerpers worden gezet. Dit water wordt ook wel de enige Drentse rivier genoemd. Henk en Janetta volgden het water vanaf het punt waar het Voorste en het Achterste Diep samen verdergaan als Hunze tot dat deze overgaat in het Zuidlaardermeer. Door telkens de imposante Hondsrug over te steken ontstond een filmische balans die de beekdalen van de Drentsche Aa en de Hunze in volle glorie laat zien.

Gebieden als ELZEMAAT, BREEVENEN en het ANNERMOERAS zijn door de makers  wonderschoon in beeld gebracht. DE STILLE KRACHT VAN DE DRENTSE NATUUR is een prachtige avontuurlijke film waarin o.a. dieren als de das, vos, bever, torenvalk en zelfs de wolf een rol spelen.

Aanmelden     secretarisgroningenassen@nivon.nl / 0650 44 1517

S.v.p. aanmelden vòòr 8 december 2018

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF