Bloei in de bieb

Bloei in de bieb

22 april 2024 - 22 april 2024
15.00 - 17.00 uur

  Op maandag 22 april, ter ere van de Dag van de Aarde, nodigt de Bibliotheek Hoogeveen de pers en het publiek uit om deel te nemen aan “Bloei in de Bieb”. Deze middag zal in het teken staan van een groene en gezonde leefomgeving in en om je huis. Leer meer over het vergroenen van je tuin, kom bloemenzaad en stekjes ruilen en geniet van lekkere hapjes met producten uit eigen tuin. Ondertussen kunnen kinderen hun eigen Bee&Bee bouwen en wordt er voorgelezen aan de kleinsten. 

  Een interactieve middag voor jong en oud

  Kom jij ook naar de gratis ‘Bloei in de Bieb;’ middag? Iedereen is welkom! Samen met de Techniekclub en IVN Hoogeveen gaan kinderen aan de slag om insectenhotels te maken. Een perfecte manier om te leren over het belang van bijen en insecten voor onze tuinen. Ondertussen ontdek jij hoe je gemakkelijk je eigen tuin kunt vergroenen via het bord van Heel Drenthe Zoemt, en pak je gelijk wat zaadjes van de ruilbeurs en stekjes uit Judith’s Jungle Station mee, om thuis aan de slag te gaan! Mis deze gezellige middag niet en vier de dag van de aarde met ons in de Bloei in de Bieb!

  De middag start om 15:00 met het bouwen van de Bee&Bee’s. Iedereen is vrij om op elk moment binnen te komen lopen bij de Bloei in de Bieb. Om 17:00 sluiten we de deuren.

  Adres: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27. De middag is gratis en voor iedereen te bezoeken. 

  In samenwerking met

  Deze dag wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, klimaatburgemeester Grietje Loof, De Natuur en Milieufederatie met het project Heel Drenthe Zoemt, Groen Hoogeveen, het Alfa-College, Spin-off onderwijs van SDG-House, en Judith Duinkerken via IVN.

  Wat staat er op het programma

  15:00 uur:

  • Start van de Bee&Bee Bouwen workshop door Techniekclub x IVN Hoogeveenvin de Ontdekhoek, waar kinderen welkom zijn om een insectenhotel te bouwen.

  Vanaf 15:30 uur:

  • Start van het officiële programma met een praatje doorklimaatburgemeester Grietje Loof over het belang van de Dag van de Aarde, alles wat er al gedaan wordt in de omgeving en alles wat je zelf kunt doen.
  • Aansluitend presenteert Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe het initiatief “Heel Drenthe Zoemt” met een focus op het vergroenen van tuinen door middel van informatieve ansichtkaarten.
  • Judith Duinkerken introduceert ‘Judith’s Jungle Station’, een stekjesbibliotheek, gebouwd door studenten van het Alfa-college en in samenwerking met het SDG-House.
  • Gedurende de dag is er een zadenruilbeurs in de bieb, voor iedereen die zijn teveel aan bloemenzaadjes wil ruilen.
  • Naast deze activiteiten zullen er ook lekkere hapjes zijn, gemaakt met producten uit eigen tuin. Voor de kleinsten wordt er voorgelezen uit het boek ‘Het Bezige Bijtje’.

  Grietje Loof is sinds 2022 Klimaatburgemeester van Hoogeveen. Ze komt graag in contact met inwoners van de gemeente Hoogeveen die vragen/ideeën hebben over duurzaamheid/klimaat.

  Jorine van Nifterik is werkzaam voor de Natuur en Milieufederatie Drenthe en zet zich in voor een mooiere en duurzamere provincie. Met het bord ‘Vergroen je tuin’ hoopt ze zo veel mogelijk inwoners van Drenthe te helpen hun tuin te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten.

  Judith Duinkerken is als onderzoeker en egeldeskundige elke dag bezig in de natuur. Ze is aangesloten bij IVN en Hoogeveen Groen.

  Terug naar agenda

  Bloei in de bieb

  Bibliotheek Hoogeveen/Verhalenwerf, Willemskade, Hoogeveen, Netherlands