BioBlitz Noordsche Veld

BioBlitz Noordsche Veld

29 juni 2024 - 29 juni 2024
06:00 - 18:00

  • Organisatie: Natuurplaats Noordsche Veld i.s.m. Staatsbosbeheer
  • Inschrijven bij: Natuurplaats Noordsche Veld
  • Kosten: Gratis
  • Meer informatie: Marianne van Wijk
  • Website: https://www.denatuurplaats.nl/bioblitz

Help je mee de biodiversiteit in kaart te brengen?

Zaterdag 29 juni organiseren we op de Natuurplaats in samenwerking met Staatsbosbeheer de eerste BIOBLITZ Noordsche Veld. Via de BioBlitz brengen we in kaart welke verschillende soorten dieren en planten aanwezig zijn, samen ontdekken we wat er leeft en groeit!

Bioblitz?
Bio staat voor biodiversiteit en Blitz verwijst naar een korte periode. In ons geval zaterdag 29 juni van 6 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds. Het doel van de BioBlitz is om met elkaar zoveel mogelijk soorten vast te stellen en deze te registreren. Hierbij maken we gebruik van een app waar je op de dag zelf uitleg over krijgt. De gegevens die we verzamelen helpen ons bij het beheer van de natuur en geeft ons beeld van de ontwikkeling van de biodiversiteit op het Noordsche Veld.

Doe mee!
Iedereen kan meedoen, voor een uurtje dagdeel, jij beslist dat zelf. Je hoeft geen natuurkenner te zijn, daarvoor gebruik je de app. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon met internet. Je kan zelfstandig meedoen of bijvoorbeeld als gezin met 1 telefoon. Geschikte schoenen en kleding voor alle weersomstandigheden is handig en honden kunnen deze dag niet mee.

Opgeven kan door je aan te melden via het aanmeldformulier op de website van Natuurplaats het Noordsche Veld.

Terug naar agenda

BioBlitz Noordsche Veld

Natuurplaats Noordsche Veld, Donderseweg, Norg, Netherlands