Februari 2022: Houtbouw in een bosprovincie

Houtbouw in een bosprovincie

Jubileumactiviteit februari 2022

Op dinsdagavond 8 februari 2022 organiseerden we de webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’. Een actueel onderwerp, want het bos en de mogelijkheden van hout staan volop in de belangstelling. Zo werkt de provincie Drenthe aan een nieuwe provinciale Bomen- en Bossenstrategie. Tijd om de mogelijkheden betreft houtbouw in Drenthe in kaart te brengen: is hout dé grondstof waarmee we in de toekomst onze ecologische voetafdruk fors omlaag kunnen brengen? Hoeveel hout is er eigenlijk beschikbaar, nu en in de toekomst? En welke rol kan Drenthe spelen in zo’n transitie? 

Je bekijkt de bijeenkomst hier terug:

Tijdens deze webinar gingen we in gesprek met belangrijke spelers en inspirerende ervaringsdeskundigen over de kansen van bouwen met hout en keken we tegelijk kritisch naar de grenzen die daarvoor gelden. Want ons bos is er natuurlijk niet alleen voor de productie van hout.

Programma

  • Inspirerende voorbeelden op het gebied van wonen en bouwen: Dijkstra Draisma, BORK, DAAD Architecten, Bouwbedrijf Broekman en Woonservice deelden hun visie en Drentse ambitie.
  • De mogelijkheden en grenzen van het Drentse bos: Staatsbosbeheer vertelde over de mogelijkheden van houtproductie vanuit duurzaam bosbeheer.
  • Van slopen naar oogsten: NICE en Metabolic presenteerden de hoeveelheid bouwhout dat de komende tien jaar winbaar is uit bestaande bouw.

Met deze bijdragen en de discussie die daaruit voortkwam, kregen deelnemers een beeld van de kansen en mogelijkheden van houtbouw in de provincie Drenthe. De opbrengst van deze bijeenkomst dient als voeding voor de provinciale Bomen- en Bossenstrategie van de provincie Drenthe en als bouwstenen voor het Drents Perspectief van NMF Drenthe. Meer informatie over het Drents Perspectief lees je hier.

Jubileumbijeenkomst

Deze online bijeenkomst is onderdeel van ons jubileumprogramma. Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.

 

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.