NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Bedrijven gebruiken grondstoffen en energie. Hun productie gaat gepaard met milieueffecten. De Natuur en Milieufederatie Drenthe streeft naar vermindering van dit grondstoffen- en energiegebruik en een zo laag mogelijke milieubelasting. Wij stimuleren daarom het duurzaam ondernemen en energiebesparing bij bedrijven.

Winstgevend ondernemen en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan. Vele bedrijven in Nederland laten dat al zien. De Natuur en Milieufederatie Drenthe pleit ervoor dat bedrijven duurzaamheid een prominente plek geven in de bedrijfsvoering en actief aan de slag gaan met het verminderen van de milieuverontreiniging, energiebesparing, afvalpreventie en landschappelijke inpassing. Daarnaast vragen wij bedrijven te werken aan een duurzame inrichting van bedrijventerreinen via samenwerking op het gebied van afval, energie en waterbeheer.

Onze speerpunten zijn:

  • De transitie naar een duurzame energievoorziening door het aanjagen van energiebesparing en duurzame initiatieven.
  • Het stimuleren van groene(re) bedrijvigheid door bruggen te bouwen met het bedrijfsleven met bijvoorbeeld innovatieve projecten zoals Hennep to House.

Meer over ons werk, vindt u onder de diverse thema’s in het linkermenu.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF