NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Duurzaam leven

Duurzaam leven

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in duurzaam consumeren. Ze kiezen voor een bewuste levensstijl, waarbij hun eigen milieubelasting zo minimaal mogelijk is. Duurzaam consumeren kan op tal van thema’s, waaronder vervoer, wonen, bouwen en voedsel.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe wil Drentse consumenten stimuleren en ondersteunen bij deze keuzes en zet regelmatig campagnes of activiteiten in ter bevordering van een groene en bewuste levensstijl. Hierbij kiezen we voor een laagdrempelige aanpak en met name duurzame consumptie dichtbij huis (energie, voedsel, mobiliteit, water, afval). Ook zetten we de resultaten van deze activiteiten in de etalage zodat deze groene beweging in ieders directe leefomgeving zichtbaar wordt.

Eén van de manieren waarop we mensen bewust willen maken van de invloed van hun leefstijl op het milieu is door middel van de Drentse Voetafdruk.

Daarnaast stimuleren we inwoners om hun eigen energie op te wekken en hun woning goed te isoleren door middel van campagnes als Zon zoekt Drent en Drent zit er warmpjes bij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF