NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Wat beweegt ons

Wat beweegt ons

Drenthe is een prachtige provincie die voor grote uitdagingen staat. Terwijl het Olde landschap nog een zekere rust uitstraalt is de samenleving volop in beweging. 

De Natuur en Milieufederatie Drenthe staat midden in de Drentse maatschappij en is zowel aanjager als onderdeel van deze beweging. We werken aan een schoon milieu, een rijke natuur en een gezonde toekomst. Dat doen we vanuit onze oorsprong met betrokken inwoners en steeds vaker samen met bedrijven, overheden en een breed scala aan maatschappelijke organisaties.

We hebben de afgelopen jaren veel bereikt. De grootste verdienste is dat natuur en milieu gemeengoed zijn geworden. Het streven naar duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit is inmiddels breed verankerd in de Drentse samenleving. Maar we zijn er nog niet.

Met een open vizier en vanuit de overtuiging dat ecologische, economische en sociale duurzaamheid niet zonder elkaar kunnen, blijven we ons inzetten om duurzame ontwikkelingen te versnellen. De verdeling van schaarse grondstoffen en ruimte, de afhankelijkheid van energie, de klimaat- en wateropgave, de waarden van natuur en landschap in Drenthe; het zijn allemaal zaken die in het hart van de Drentse economie staan. Dat zet ons in beweging.

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF